Orthomoleculaire voedingsleer

orthos = goed/moleculair = betreffende moleculen

Orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand en het voorkomen van ziekte. Dit gebeurt door het lichaam zoveel mogelijk te voorzien van de nodige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Het gaat hier om de lichaamseigen stoffen: de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en de micronutriënten (vitamines, mineralen en sporenelementen).

Door onze huidige leefstijl, verarming van de bodem en sterke bewerking van voedingsmiddelen is het bijna onmogelijk om via ons eten de optimale hoeveelheid aan benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit leidt tot tekorten aan micronutriënten wat op zijn beurt weer tot vele stoornissen in onze stofwisseling leidt. Lichamelijk en mentaal functioneren gaat achteruit doordat het lichaam bepaalde functies steeds moeilijker of zelfs niet meer kan uitoefenen.

Om de algehele gezondheidstoestand te verbeteren en ziekte te voorkomen kan het nodig zijn om naast volwaardige voeding ook voedingsstoffen in te nemen in de vorm van  voedingssupplementen. Om die reden combineer ik voedingsadviezen vaak met voedingssupplementen en stem ik deze af op jouw persoonlijke situatie.

Healthy Jo | voeding en leefstijl | Vleuten - Leidsche Rijn - Utrecht

Effecten op korte termijn

Als je de juiste voedingstoffen in de juiste hoeveelheden tot je neemt, kun je op korte termijn de volgende effecten verwachten:

  • Verbetering weerstand tegen infectieziekten
  • Betere bescherming tegen lichaamsvreemde stoffen
  • Meer energie voor werk, sport en herstel na ziekte
  • Verbetering lichamelijke conditie
  • Verbetering stressbestendigheid
  • Snellere genezing van verkoudheid e.d.
  • Verlichting van klachten bij chronische aandoeningen
  • Betere darmwerking
  • Minder negatieve bijwerking van medicatie
Healthy Jo | voeding en leefstijl | Vleuten - Leidsche Rijn - Utrecht

Effecten op langere termijn

Op langere termijn zijn er de volgende effecten:

  • Minder kans op degeneratieve aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, astma etc.
  • Diabetes kan zelfs helemaal genezen worden
  • Verdere achteruitgang van chronische aandoeningen (mogelijk volledig herstel)
  • Voorkoming van vroegtijdige veroudering (zie kopje anti-aging)
  • Verlenging van leven met 6 tot 20 jaren, mits tijdig begonnen

“Eating is a natural way to feel happy”  – Deepak Chopra

Meer info? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.